Προπτυχιακό

Σεμινάριο Άλγεβρας, Θεωρίας Αριθμών και Μαθηματικής Λογικής

Σεμινάριο Άλγεβρας, Θεωρίας Αριθμών και Μαθηματικής Λογικής
 
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 2018, 12:15-13:00, Αίθουσα Μ2, 3ος Όροφος Κτιρίου Σ.Θ.Ε.
 
 
 
 
 
 
 
Ομιλητής: Steffen Oppermann, Norwegian University of Science and Technology (NTNU)
Τίτλος: Auslander-Reiten quivers and higher dimensional analogs

Πρόσκληση για εθελοντική προσφορά ενισχυτικής διδασκαλίας στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προτίθεται να προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες, στο πλαίσιο λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου, για το σχολικό έτος 2018-2019.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα διοργανωθούν υπό την αιγίδα του Τμήματος Μαθηματικών μαθήματα προετοιμασίας για τους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς SEEMOUS και IMC.

Βιωματικό Εργαστήρι Αντιμετώπισης Άγχους με Ενσυνειδητότητα-22 Οκτωβρίου-Διοργανωση ΚΕΣΥΨΥ

Παρακαλούμε βρείτε συνημμένη τη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ.
Με τιμή,
Από τη Γραμματεία

Έναρξη διαλέξεων για το μάθημα Υπολoγιστικές Μέθοδοι στην Άλγεβρα και στην Αλγεβρική Γεωμετρία

Οι διαλέξεις για το μάθημα Υπολoγιστικές Μέθοδοι στην Άλγεβρα και στην Αλγεβρική Γεωμετρία θα ξεκινήσουν την εβδομάδα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2018 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Χ. Χαραλάμπους 

Ανακοίνωση για το μάθημα "Πιθανότητες Ι"

Λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα, το μάθημα στις "Πιθανότητες Ι" της Παρασκευής 12/10 δεν θα πραγματοποιηθεί (και για τα δυο τμήματα). Το μάθημα αυτό μεταφέρεται για την επόμενη Τρίτη, με βάση το πρόγραμμα.
 
Ο διδάσκων,
Γ. Τσακλίδης

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ Τμήματος Μαθηματικών: Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 9.30 πμ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η ορκωμοσία του Τμήματος Μαθηματικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9.30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Πληροφορίες θα βρείτε στη συνημμένη ανακοίνωση.
Από τη Γραμματεία

Ασκήσεις Γραμμικής Άλγεβρας

Οι ασκήσεις για το μάθημα Γραμμική  Άλγεβρα (3-5 ΑΜΦ) θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17.10.18.
 
Χ. Χαραλάμπους

Ανακοινωση

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τρίτη 9- 10 - 2018, Εργαστήριο Η/Υ, 10:00 πμ.

Μιχαήλ Αναστασιάδης
The (R)LWE problem on cryptography
(Επιβλέπων Κ. Δραζιώτης)
 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 
 
ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018
12:00’μ. στην αίθουσα Δ31 της Σ.Θ.Ε.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.00:

Χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Καθηγητή κ. Χ. Χιντήρογλου

12.05:

Έναρξη μαθημάτων (ΕΔΒΜ82) χειμερινού εξαμήνου 2018-2019

Σας ενημερώνουμε ότι τα παρακάτω μαθήματα (ΕΔΒΜ82) χειμερινού εξαμήνου θα ξεκινήσουν ΑΠΟ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 και σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. α) 0204, Τοπολογία Μετρικών Χώρων, 3ο εξάμηνο, υποχρεωτικό β) 0506, Στοχαστικές Στρατηγικές, 5ο εξάμηνο, υποχρεωτικό γ) 0433, Κλασσική Θεωρία Ελέγχου, 7ο εξάμηνο, υποχρεωτικό επιλογής δ) 0233, Γενική Τοπολογία, 7ο εξάμηνο, υποχρεωτικό επιλογής ε) 0235 Διαφορικές Εξισώσεις με Μερικές Παραγώγους,7ο εξάμηνο, υποχρεωτικό επιλογής Από τη Γραμματεία

NSUCRYPTO’2018 - International Students’ Olympiad in Cryptography

Παρακαλούμε βρείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση όπως μας προωθήθηκε απο την Κοσμητεία της ΣΘΕ για ενημέρωσή σας.


"We are inviting you, your students and colleagues to take part in The Fifth International Students’ Olympiad in Cryptography NSUCRYPTO’2018. It consists of two independent Internet rounds: - the first round will be held on October 14, 2018; - the second round will be held during October 15 – October 22, 2018.


ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Η/Υ"

Οι παραδόσεις του μαθήματος "Εισαγωγή στο Προγραμματσιμό Η/Υ" ξεκινούν 
στις 8 Οκτωβρίου 2018. Οι φοιτήτριες και φοιτητές θα παρακολουθήσουν 
το τμήμα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί. Τα μαθήματα γίνονται στο 
εργαστήριο Η/Υ του τμήματος, στον πρώτο όροφο του κτιρίου του 
Βιολογικού τμήματος. Υπεθυμίζουμε ότι η παρακολούθηση είναι 
υποχρεωτική για την κατοχύρωση δικαώματος εξέτασης του μαθήματος.

Οι διδάσκονες
 
 

Δήλωση εγγραφής στο χειμερινό εξάμηνο 2018-2019

Αγαπητές φοιτήτριες/Αγαπητοί φοιτητές, σας προωθούμε μήνυμα του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του ΑΠΘ, το οποίο σας έχει αποσταλεί και σε προσωπικό μήνυμα.

'Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο, η προθεσμία δηλώσεων εγγραφής στο χειμερινό εξάμηνο 2018-2019 ορίζεται ως 31 Οκτωβρίου.

Η δήλωση εγγραφής εξαμήνου είναι υποχρεωτική για τους προπτυχιακούς φοιτητές όλων των Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής γραμματείας sis.auth.gr.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΙΙ - ΤΜΗΜΑ Α (ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018)

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του μαθήματος Αναλυτική Γεωμετρία ΙΙ - Τμήμα Α της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου 2018. Για να τα δείτε πατήστε εδώ

Έναρξη Μαθημάτων, Μαθήματα ΕΔΒΜ82, Διαχωρισμός σε τμήματα

 
Τα μαθήματα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Τμήμα Μαθηματικών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018–2019 θα αρχίσουν την
Δευτέρα 1-10-2018,
σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα διδασκαλίας ΕΚΤΟΣ από τα μαθήματα με την ένδειξη ΕΔΒΜ82. Για την έναρξη των μαθημάτων με την ένδειξη ΕΔΒΜ82 θα υπάρξει ειδική ανακοίνωση και υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε να συμπληρωθούν 13 εβδομάδες μαθημάτων.
 
Επίσης διευκρινίζεται ότι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑΤΙΣΜΟ Η/Υ»

Οι παραδόσεις του μαθήματος «Εισαγωγή στο Προγραμματισμό Η/Υ» (υποχρεωτικό Α’ εξαμήνου) θα ξεκινήσουν στις 8 Οκτωβρίου 2018. Οι αναπληρώσεις των μαθημάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Ανακοίνωση

Τα μαθήματα που προσφέρονται το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 για τους φοιτητές του Τμήματος και που αφορούν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας για τις θεματικές ενότητες «Θέματα Εκπαίδευσης και Αγωγής» και «Θέματα Μάθησης και Διδασκαλίας» περιγράφονται στους επόμενους πίνακες. (βλ. συνημμένο έγγραφο)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΜ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Προγραμματισμένη αναβάθμιση του συστήματος καταλόγου της ΒΚΠ

Το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούν να γίνουν δανεισμοί και επιστροφές βιβλίων σε όλες τις Βιβλιοθήκες της ΒΚΠ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος. Για το διήμερο αυτό δεν θα υπολογίζονται τα πρόστιμα. Η αναζήτηση μέσω της ιστοσελίδας θα λειτουργεί κανονικά με πιθανές ελλιπείς πληροφορίες ως προς τη δανειστική κατάσταση των τεκμηρίων.
Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μαθηματικών
 

Ενημέρωση για τη διεξαγωγή της «Βραδιάς του Ερευνητή 2018»

Το ΕΚΕΤΑ, από το 2006, συντονίζει το ευρωπαϊκό έργο «Βραδιά του Ερευνητή», μία πρωτοβουλία της Ε.Ε. που στοχεύει στην ανάδειξη του επαγγέλματος του ερευνητή και της σημασίας που έχει η έρευνα στην πρόοδο της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις oι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν εκθέσεις τεχνολογιών και ερευνητικών αποτελεσμάτων, διαδραστικά πειράματα, παιχνίδια ερευνητικής φύσης, επιστημονικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Σπουδές στο UMass Boston Incoming Exchange Information 2019

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας του ΑΠΘ με το University of Massachusetts Boston των ΗΠΑ, περιήλθε στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων η συνημμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία για τυχόν ενδιαφερομένους για σπουδές στο UMass Boston, προπυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ του ΚΔΞΓ α.έ. 2018-2019

Σας επισυνάπτουμε τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για την πραγματοποίηση των Διατμηματικών μαθημάτων που διοργανώνει το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019:
α) «Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα» -Academic Writing in the German language,
β) Γερμανικά Α1 και
γ) «Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια» -Preparation in the French language for participating in ERASMUS+ Programmes.

X