Οδηγός σπουδών 2016-17

Αγαπητοί φοιτητές,
  Θα ήθελα εκ μέρους των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. να σας ευχηθώ καλή ακαδημαϊκή χρονιά.
  Είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε ότι η ιστορία μας κατέστησε αποδέκτες μιας ανεπανάληπτης πνευματικής κληρονομιάς, για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι. Από το 1928 ως σήμερα, ένα μικρό μέρος της ευθύνης για την διατήρηση και την αντάξια συνέχιση της κληρονομιάς αυτής αναλογεί στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.. Χρειάστηκαν πολλές γενιές προσπαθειών του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος, σε συνεργασία με τους φοιτητές για να φτάσει το Τμήμα αυτό στην μορφή που είναι σήμερα. Εμείς ως συνεχιστές της προσπάθειας αυτής, θα πρέπει, όλοι μαζί να συνεργαστούμε αρμονικά προκειμένου να διατηρήσουμε ότι παραλάβαμε αλλά και να το εξελίξουμε σε ότι καλύτερο μπορούμε.
Στόχος μας μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, που θα διαβάσετε στον οδηγό αυτό, είναι να σας δώσουμε την δυνατότητα να αποκτήσετε ένα ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο, καθώς και να σας φέρουμε σε επαφή με τις εφαρμογές των Μαθηματικών σε άλλες επιστήμες, μιας και ανέκαθεν τα Μαθηματικά αποτελούσαν τον θεμέλιο λίθο όλων των θετικών επιστημών (και όχι μόνο). Όπως θα διαπιστώσετε ο δρόμος για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου, δεν είναι μοναδικός. Αρωγοί στην προσπάθεια σας να ανακαλύψετε την προσωπική σας διαδρομή καθώς και τον τρόπο που θα την διαβείτε θα είμαστε όλοι εμείς οι διδάσκοντες του Τμήματος. Μην διστάσετε να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή την βοήθεια μας. Πιστεύω ότι η εισαγωγή και φοίτηση σας, στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ. ήταν μια από τις πιο σωστές επιλογές που κάνατε στην ζωή σας.
  Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν για την δημιουργία του οδηγού σπουδών που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, τον λέκτορα κ. Ανέστη Φωτιάδη, τον επίκουρο καθηγητή κ. Πέτρο Γαλανόπουλο, τον καθηγητή Δημήτριο Μπετσάκο, τις γραμματείς του τμήματος και όλους όσους προσέφεραν σχόλια για την βελτίωση του.
  Για τυχόν αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο μέλλον στον οδηγό σπουδών θα σας κρατάμε ενήμερους.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Καθηγητής Νικόλαος Καραμπετάκης

Τύπος Ανακοίνωσης: 
X