Μεταπτυχιακό

Παρουσίαση Δ.Ε. του μεταπτυχιακού φοιτητή κ. Παύλου Κόλια

Την Πέμπτη 11/7 στις 12.00, στην αιθουσα Μ2 ο φοιτητής του ΠΜΣ Στατιστική και Μοντελοποίηση Παύλος Κόλιας θα παρουσιάσει τη διπλωματική του εργασια:
Τίτλος "ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΟ∆ΙΚΟΤΗΤΑΣ DNA ΑΛΥΣΙ∆ΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΗΜΙΜΑΡΚΟΒΙΑΝΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ"
Τριμελής επιτροπή: Γ. Αφένδρας, Α. Παπαδοπούλου (επιβλέπουσα), Γ. Τσακλίδης

Παρουσίαση Δ.Ε. του μεταπτυχιακού φοιτητή κ. Νικόλαου Παπαντώνη

Α.Π.Θ.
Τμ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΠΜΣ «Στατιστική και Μοντελοποίηση»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ –Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 θα γίνει η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή του ΠΜΣ «Στατιστική και Μοντελοποίηση» κ Νικολάου ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ με τίτλο:

«Συμβολή στη μελέτη για τη Βελτιστοποίηση του πλήθους των κλάσεων δεδομένων».

Ώρα Έναρξης: 13:00
Αίθουσα: Μ1.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 05-07-2019

Για την 3-μελή επιτροπή
Ο
Επιβλέπων
Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Παρουσίαση Δ.Ε. της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κας Φωτεινής Ζερβάκη

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 7.00μμ, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια της ειδίκευσης "ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ" θα παρουσιάσει τη διπλωματική της εργασία στην αίθουσα Μ2. Η Τριμελής Επιτροπή 1) Ν. Καραμπετάκης, καθηγητής 2) Γ. Βουγιατζής αναπλ. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής 3) Γ. Τσακλίδης, καθηγητής (επιβλέπων) Θέμα: «Εκτίμηση περιοχών σύγκλισης στο γενικό επίπεδο πρόβλημα των τριών σωμάτων»

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας τού μεταπτυχιακού φοιτητή Δ. Βαβίτσα

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, ώρα 11 πμ, στην αίθουσα Μ2, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Δημήτριος Βαβίτσας θα παρουσιάσει τη διπλωματική εργασία του  με τίτλο

"Προσεγγίσεις ολόμορφων συναρτήσεων"

Παρουσίαση Δ.Ε. του μεταπτυχιακού φοιτητή κ. Ιωάννη Πολύχρου

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.15 - 12.00, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Πολύχρου Ιωάννης, θα παρουσιάσει τη Διπλωματική του Εργασία στην Αίθουσα Σεµιναρίων Μ2 του 3ου ορόφου του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστηµών με τίτλο: "Harmonic maps and sinh-Gordon type equations" «Αρμονικές απεικονίσεις και εξισώσεις τύπου sinh-Gordon». Η τριμελής επιτροπή Δασκαλογιάννης Κώστας, Ομότιμος Καθηγητής Μπετσάκος Δημήτρης, Καθηγητής Φωτιάδης Ανέστης, Επίκουρος Καθηγητής, Επιβλέπων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΜΣ στα Μαθηματικά ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Μαθηματικά, του Τμήματος Μαθηματικών, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απονέμει, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2643/6-7-2018, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Ειδικεύσεις (ΜΔΕ): α. Θεωρητικά Μαθηματικά β. Στατιστική και Μοντελοποίηση γ. Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα γίνουν δεκτοί έως 45 μεταπτυχιακοί φοιτητές, έως 15 ανά ειδίκευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από 3-7-2019 έως 16-7-2019.

Αναβολή μαθήματος "Προβλεπτικός Έλεγχος”

H διάλεξη του μαθήματος "Προβλεπτικός Έλεγχος” του μεταπτυχιακού της Δευτέρας 27.5 δεν θα γίνει. Ωστόσο θα γίνει αναπλήρωσή του την Πέμπτη 30.5 στις 16:00-19:00.

Π. Σεφερλής

Δημόσια Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής Μαρίας Κούρου

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, 12.15 μ.μ., στην αίθουσα Μ2, η υποψήφια διδάκτορας Μαρία Κούρου θα υποστηρίξει δημόσια τη διδακτορική διατριβή της που έχει τίτλο

"Γεωμετρικές εκδοχές Λήμματος Schwarz και ημιομάδες ολόμορφων συναρτήσεων".

Δ. Μπετσάκος
Εκ μέρους της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΩΡHΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑTΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΩΡHΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑTΙΚΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ
(Δ. Πουλάκης, Γ. Ραχώνης, Γ. Τσακλίδης)
Τρίτη 14 - 5 - 2019, Αίθουσα Μ2, 13:00 μμ.

Dr Δημήτριος Προύσαλης, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ
"An introduction to Dynamical systems, Chaos and their Applications"

Δημόσια Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής Γεωργίου Κελγιάννη

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, 12.15 μ.μ., στην αίθουσα Μ2, ο υποψήφιος διδάκτορας
Γεώργιος Κελγιάννης θα υποστηρίξει δημόσια τη διδακτορική διατριβή του που έχει τίτλο

"Θέματα Γεωμετρίας Ολόμορφων Συναρτήσεων".
 
Ο επιβλέπων
Καθ. Δημήτριος Μπετσάκος

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ - Υπερβολική Ανάλυση και Γεωμετρία

Το μεταπτυχιακό μάθημα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ της 07/05/2019 αναβάλλεται. Θα υπάρξει ενημέρωση για την αναπλήρωση.
 
 
Ο διδάσκων
Ανέστης Φωτιάδης

Παρουσίαση Δ.Ε. του μεταπτυχιακού φοιτητή κ. Θεόδωρου Τσώνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προσκαλείσθε την ερχόμενη Πέμπτη 18/ 4/ 2019 και ώρες 12-1μ.μ. στην αίθουσα Μ0 3ος όροφος, του Τμήματος Μαθηματικών, στην παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή του τμήματός μας κ. Τσώνα Θοδωρή, ο οποίος θα αναπτύξει την εργασία του με θέμα: «Αριθμητική Διερεύνηση Μεθόδων Επίλυσης Διαφορικών Εξισώσεων με Έμφαση στις Μεθόδους Merson, Scraton και Sarafyan. Εφαρμογές με C++ των Μεθόδων και Εφαρμογές σε Προβλήματα του Πραγματικού Κόσμου», της κατεύθυνσης «Θεωρητική Πληροφορική & Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου», του ΜΠΣ του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.

Ανακοίνωση Παρουσίασης Δ.Ε. των μεταπτυχιακών φοιτητών Ε. Σαρίδου και Κ. Καμούτση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 2.00μμ, στην αίθουσα Μ2, η φοιτήτρια Ευτυχία Σαρίδου από τη ειδίκευση "Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου" θα παρουσιάσει τη διπλωματική της εργασία με τίτλο:
"Aνάπτυξη υπολογιστικού αλγόριθμου αντισταθμιστή σταθεροποίησης πολυμεταβλητών συτημάτων στο Matlab μέσω του γραφικού περιβάλλοντος GUI"

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΠΜΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 
Καλούνται οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Μαθηματικά, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκό έτους 2018-19. Το σύστημα καταχώρησης της δήλωσης είναι θα είναι ανοικτό από την  Δευτέρα 11-3-2019  (Καθαρά Δευτέρα) και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή  22-3-2019. Για δήλωση μαθήματος από άλλη ειδίκευση του ΠΜΣ θα πρέπει να κατατεθεί σχετική αίτηση  από τον ενδιαφερόμενο στην Γραμματεία.
Από τη Γραμματεία του ΠΜΣ

Αλλαγή στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος "Προβλεπτικός Έλεγχος"

Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος στα Μαθηματικά, "Προβλεπτικός Έλεγχος” (διδάσκων Π. Σεφερλής) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 556 στην Πολυτεχνική Σχολή (Μεσαία πτέρυγα αιθουσών διδασκαλίας, 1ος όροφος).

Αναβολή μαθήματος Θεωρία Βέλτιστου Ελέγχου

Σας ενημερώνουμε ότι το μεταπτυχιακό μάθημα Θεωρία Βέλτιστου Ελέγχου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 21/2/2019 στις 11πμ-2μμ στην αίθουσα Μ1 σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα (βλέπε συνημμένο). Το μάθημα αυτής της Πέμπτης θα αναπληρωθεί  μέσα στο εξάμηνο.
 
Καθ. Νικόλαος Καραμπετάκης

Ασυμπτωτική Στατιστική

Δεδομένου ότι οι φοιτητές/τριες του ΠΜΣ Στατιστική και Μοντελοποίηση έχουν ακόμη εκκρεμότητες όσον αφορά τις εξετάσεις του προηγούμενου εξαμήνου, καθώς επίσης και με τα μαθήματα που ειναι κοινά με το διατμηματικο μεταπτυχιακό, το πρώτο μάθημα του μαθήμτος «Ασυμπτωτική Στατιστική» μετατίθεται για τις 18/2/2019.
 
Ο Διδάσκων
Αφένδρας Γιώργος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019»
Επισυνάπτεται η Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, όπως έχει ανακοινωθεί στην Διαύγεια.

Αναβολή Παρουσίασης Δ.Ε. της κας Κυριακής Συμεωνίδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας με τίτλο:
« ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ»
της φοιτήτριας του Π.Μ.Σ «Στατιστική και Μοντελοποίηση», κας Κ. Συμεωνίδου που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 21/12/2018, ώρα 10:15 π.μ. δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κωλύματος της επιβλέπουσας.

Με τιμή
Η Επιβλέπουσα

Αναπλ. Καθ. Φ.Κολυβά-Μαχαίρα

Παρουσίαση Δ.Ε. της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κας Μαρίας Μιχάλη

Tην Παρασκευή 21/12, ώρα 10.15-11πμ, στην αίθουσα Μ0, η κα Μιχάλη Μαρία φοιτήτρια του ΠΜΣ στην ειδίκευση "Στατιστική και Μοντελοποίηση" θα υποστηρίξει τη Διπλωματική της εργασία με τίτλο "Διαδικασία Ornstein-Uhlenbeck".
Καλείσθε να παρευρεθείτε.
Από τον Τομέα Στατιστικής και Επιχ. Έρευνας

Παρουσίαση Δ.Ε. της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κας Κυριακής Συμεωνίδου

Θεσσαλονίκη, 18-12-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 21/12/2018, ώρα 10:15 π.μ. η φοιτήτρια του Π.Μ.Σ «Στατιστική και Μοντελοποίηση», κα Κυριακή Συμεωνίδου θα παρουσιάσει στην αίθουσα M2 του Τμήματος Μαθηματικών, τη Διπλωματική της Εργασία με τίτλο:

« ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ»

Με τιμή
Η Επιβλέπουσα

Αναπλ. Καθ. Φ.Κολυβά-Μαχαίρα

Παρουσίαση Δ.Ε. της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κας Ναταλίας Παπαδημητρίου

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 16.15 στην αίθουσα Μ2  η μεταπτυχιακή φοιτήτρια της ειδίκευσης  "Στατιστική και Μοντελοποίηση",  κα Ναταλία Παπαδημητρίου,  θα παρουσιάσει τη Διπλωματική της Εργασία με τίτλο "Έγκαιρη Ανίχνευση των Εξάρσεων από Χρονοσειρές με Εποχικότητα"
ο επιβλέπων
Δ. Κουγιουμτζής, Καθηγητής  Τμ. ΗΜΜΥ ΑΠΘ

Δημόσια υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής από την υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος ΙωάνναΠαπατσούμα

Α Ν A Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στο Κέντρο Τηλεδιάσκεψης Α.Π.Θ. θα γίνει η Δημόσια Υποστήριξη της Διδακτορικής Διατριβής της Μαθηματικού (MSc) κ ΠΑΠΑΤΣΟΥΜΑ Ιωάννας.
Τίτλος της Διατριβής:
“Συμβολή στη Δειγματοληπτική Ανάδειξη Μοντέλων Κατανομών με Χρήση του Συντελεστή Μεταβλητότητας”.
Ώρα: 10:00
Τιμή μας να προσέλθετε.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11-12-2018

Από την 3-μελή Επιτροπή Επίβλεψης της Διδακτορικής Διατριβής

Παρουσίαση Δ.Ε. του μεταπτυχιακού φοιτητή κ. Γ. Χριστοδούλου

Τη Δευτέρα, 17 Δεκεµβρίου 2018, και ώρα 12.15 - 13.00  στην αίθουσα Μ0, ο Μεταπτυχιακός φοιτητής της Ειδίκευσης Θεωρητικά Μαθηματικά κ.Γ. Χριστοδούλου θα παρουσιάσει τη διπλωματική του εργασία με τίτλο : " Harmonic Maps Between Hyperbolic Spaces "
Ο επιβλέπων Α. Φωτιάδης, επίκ. καθηγητής

Σελίδες

X