Προπτυχιακό

Ενημέρωση των υποψήφιων πτυχιούχων για την Τελετή Ορκωμοσίας

Σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα της τελετής Ορκωμοσίας του Τμήματος Μαθηματικών, στις 23 Ιουλίου 2019, θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σας, προκειμένου να μπορέσετε να παραλάβετε στην Αίθουσα Τελετών τις τηβέννους τις οποίες θα φοράτε κατά τη διάρκεια της τελετής. 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ: Οδηγίες για τη συμπλήρωσή του από τους ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

Αγαπητές/οί υποψήφιοι πτυχιούχοι
 
Καλείστε να συμπληρώσετε το «Ερωτηματολόγιο Αποτίμησης Προγράμματος Σπουδών». Η συμπλήρωση του θα διαρκέσει λίγα μόλις λεπτά, ενώ το Τμήμα και το Ίδρυμα θα μελετήσουν τις απαντήσεις σας  στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
 
Ακολουθούν οδηγίες  για την συμπλήρωση του «Ερωτηματολογίου Αποτίμησης Προγράμματος Σπουδών»:

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Σ.Θ.Ε. για τη χρήση πλαστικών και άλλων στερεών αποβλήτων-ρύπων στις τελετές ορκωμοσίας των Τμημάτων της ΣΘΕ

Κοινοποιείται επίκαιρο ψήφισμα της Κοσμητείας της Σ.Θ.Ε. (συνεδρίαση αριθμ. 274/25-1-2019) για τη χρήση πλαστικών και άλλων στερεών αποβλήτων-ρύπων στις τελετές ορκωμοσίας των Τμημάτων της ΣΘΕ.

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ

"Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα με διεθνείς συνεργασίες και υψηλές επιδόσεις. Ταυτόχρονα επιδιώκει να αποτελέσει πρότυπο ενός οικολογικού και φιλικού προς την κοινωνία Πανεπιστημίου, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Βαθμολογίες του μαθήματος "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ" Ιούνιος 2019

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δουν τα γραπτά τους μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της κ. Καραγιάννη την Παρασκευή 12-7-2019  ώρα 12.00-13.00.
Οι διδάσκοντες 
Χ. Μπράτσας
Β. Καραγιάννης

Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Μαθηματικών Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018

Επισυνάπτεται αρχείο με τα αποτελέσματα της Αξιολόγησης του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
Καθηγητής Ν. Καραμπετάκης (Συντονιστής Ομ.Ε.Α.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΓΕΒΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΙΙ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΓΕΒΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΙΙ
 
Οι βαθμολογίες έχουν αναρτήθεί στο συνημμένο αρχείο. Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δουν το γραπτό τους, μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του κ. Χρυσόστομου Ψαρουδάκη από την Τετάρτη 10/7 έως και την Παρασκευή 12/7 ώρα 10.00 - 12.00.
 
Οι διδάσκοντες,
Χ. Χαραλάμπους, Χ. Ψαρουδάκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Ι - ΤΜΗΜΑ Β

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου 2019 στο μάθημα της ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ Ι - ΤΜΗΜΑ Β (ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Σ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ)
Μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ
Από τον Τομέα Γεωμετρίας

Ανακοίνωση σχετικά με το μάθημα "Τοπολογία Μετρικών Χώρων"

Στις εξετάσεις τού Σεπτεμβρίου 2019 τα θέματα τού μαθήματος "Τοπολογία Μετρικών Χώρων" (υποχρεωτικό μάθημα Γ εξαμήνου και Επαναληπτικό Δ εξαμήνου) θα είναι κοινά.

Από τον Τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης

Βαθμολογίες του μαθήματος "ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ" Ιούνιος 2019 για ενημέρωση των φοιτητών

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δουν τα γραπτά τους μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της κας Κολυβά-Μαχαίρα την Παρασκευή 5-7-2019  ώρα 11.00-12.00.
Από τη Γραμματεία

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος θα λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 15:00.

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από τις 17/7 έως τις 16/8.
Σε περίπτωση επιστροφής βιβλίου από τον Εύδοξο, για το διάστημα από τις 17/7 έως τις 28/7, απευθυνθείτε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές, για το χρονικό διάστημα από 29-7-2019 έως και 16-8-2019.

Πιτιά Πουλχερία
Βιβλιοθηκονόμος
Βιβλιοθήκη Μαθηματικών

Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής της υποψήφιας διδάκτορα του Τμήματος Ο. Θεοδοσιάδου

Υποστήριξη Διδακτορικής Διατριβής της Ο. Θεοδοσιάδου, Παρασκευή 28/6/2019, 2.15-4μμ, αίθουσα Μ2 Η υποψήφια διδακτόρισσα κα Ουρανία Θεοδοσιάδου θα υποστηρίξει την διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Κρυφές στοχαστικές διαδικασίες με άλματα και μοντέλα χώρου καταστάσεων με ανισοτικούς περιορισμούς. Εφαρμογή στη Χρηματοοικονομική», την Παρασκευή 28/6/2019, ώρα 2.15-4μμ στην αίθουσα Μ2, στον 3ο όροφο της ΦΜΣ. Η τριμελής συμβουλευτική επιτροπή Γ. Τσακλίδης, καθηγ. Δ. Κουγιουμτζής, καθηγ. Β. Πολυμένης, αναπλ. καθηγ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΙΙ - ΤΜΗΜΑ Α

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου 2019 στο μάθημα της ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΙΙ - ΤΜΗΜΑ Α (ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Σ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ)

Μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ
Από τον Τομέα Γεωμετρίας

 

Παράταση προθεσμίας για εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελών ΔΕΠ για συμμετοχή στις Συμφωνίες Επιστημονικής συνεργασίας 2019

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε Πρόγραμμα Εργασίας του έτους 2019, στο πλαίσιο Συμφωνιών Επιστημονικής Συνεργασίας του Α.Π.Θ. με Ιδρύματα του εξωτερικού. Η νέα προθεσμία είναι η 8η Ιουλίου 2019 (αντί της 1ης Ιουλίου 2019).

Βεβαιώσεις Σεμιναρίου ΜΑTLAB

Οι φοιτητες/τριες που εξεταστηκαν επιτυχως στο Σεμιναριο Matlab με εφαρμογες στη Θεωρία Ελέγχου μπορουν να παραλαβουν τη βεβαίωση συμμετοχής από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Compiegne της Γαλλίας κ. Ν. Λημνιού, 27-6-2019

Την Πέμπτη 27/6/2019, 14.15-15.00, στην αίθουσα Μ2 της ΣΘΕ, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου UTC της Κομπιένης (Γαλλία), Ν. Λημνιός θα δώσει διάλεξη ως εξής:

Title: "Diffusion Approximation of Near Critical Branching Processes in Fixed and Random Environment"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Ι - Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι για την εξέταση του μαθήματος ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Ι, την προσεχή Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στις 8:15 - 11:15, οι φοιτητές του τμήματος 2Α (επίθετα από Α έως και Μ) πρέπει να προσέλθουν στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (Αμφιθέταρο Ν. Εμπειρίκος), ενώ οι φοιτητές του τμήματος 2Β (επίθετα από Ν έως και Ω) πρέπει να προσέλθουν στην αίθουσα Δ31. Παρακαλείσθε, κατά την έλευσή σας, να αφήνετε τα κινητά σας τηλέφωνα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ μαζί με τη φοιτητική σας ταυτότητα μπροστά, στους επιτηρητές.

Σχετικά με την ορκωμοσία της 23ης Ιουλίου 2019

Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι του Τμήματος Μαθηματικών καλούνται την ημέρα της ορκωμοσίας, Τρίτη 23 Ιουλίου 2019,  ΠΡΙΝ την τελετή ορκωμοσίας και ώρα 10.00-11.45 να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος για τις απαραίτητες υπογραφές και την παραλαβή των πιστοποιητικών τους.
Από τη Γραμματεία

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΙΙ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου 2019 στο μάθημα της ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΙΙ.
Μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ
Από τον Τομέα Γεωμετρίας

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ Τμήματος Μαθηματικών: Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, ώρα 12.30 μ. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η ορκωμοσία του Τμήματος Μαθηματικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 και ώρα 12.30 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Πληροφορίες θα βρείτε στη συνημμένη ανακοίνωση.
Από τη Γραμματεία

Αλλαγή της αίθουσας για την εξέταση του μαθήματος Μαθηματική Θεωρία της Γενικής Σχετικότητας.

Ανακοινώνεται ότι η εξέταση του μαθήματος Μαθηματική Θεωρία της Γενικής Σχετικότητας του Τμήματος Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, μεταφέρεται από την αίθουσα Δ31 στο εργαστήριο του Τμήματος Μαθηματικών (στην αίθουσα προπτυχιακού). Η ώρα έναρξης της εξέτασης παραμένει η ίδια 18:00.
Διδάσκων
Παύλος Πορφυριάδης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

 
Στο πλαίσιο των Ειδικών Θεμάτων, ο φοιτητής Δημήτρης Μακρής θα δώσει ομιλία  με τίτλο:
 
Valuation Rings and Dedekind Domains
 
-- Παρασκευή 7/6/19, 11:00.
-- Αίθουσα Μ2 του Τμήματος Μαθηματικών.
 
Επιβλέπων, Χ. Ψαρουδάκης
 
 

Ανακήρυξη υποψηφίων για τις θέσεις Δ/ντών των Τομέων του Τμήματος

Σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι για τις θέσεις Δ/ντών των Τομέων του Τμήματος έχουν ανακηρυχθεί. Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα που αναφέρουν τα αποτελέσματα της εφορευτικής επιτροπής για την εκλογική διαδικασία ανάδειξής τους.
 
Από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Παρουσίαση ειδικού θέματος

Την Παρασκευή 7/6/2019 στην Μ2 ώρα 12:00, οι φοιτητές Κωνσταντινος Γιαννακοπουλος και Καλούδης Αριστείδης θα παρουσιάσουν τα ειδικά θέματα με τίτλο
"Machine Learning Algorithms in Bioinformatics: Pittsburgh Sleep Quality Index Classification".
καλείσθε να παρευρεθείτε.
Με τιμή,
Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Οι εξετάσεις του εργαστηρίου στατιστικής θα διεξαχθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας από Τρίτη 4/6/2019 έως και Παρασκευή 7/6/2019 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Τρίτη 9-11πμ. 
Τετάρτη 9-11πμ
Πέμπτη 9-11πμ και 11-1μμ
Παρασκευή 11-1μμ και 1-3μμ
 
Παρακαλούνται οι φοιτητές να προσέλθουν στα τμήματά τους εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα με την ημερομηνία εξέτασης. Οι φοιτητές των τμημάτων της Δευτέρας για να μην υπάρξει πρόβλημα χωριτικότητας μπορούν να προσέλθουν στις εξέτασεις της Παρασκευής (ή σε κάποιο άλλο τμήμα εφόσον υπάρχει πρόβλημα).

Σελίδες

X